Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, één ding is zeker: een slim ontworpen website is essentieel voor online succes. Maar een website online plaatsen is niet genoeg. Als je wilt dat je site gevonden wordt door potentiële klanten, dan is het van cruciaal belang dat je SEO (Search Engine Optimization) strategie op orde is. Een belangrijk onderdeel van die strategie? Goede SEO teksten op je website. In dit artikel gaan we in op het belang van goede SEO teksten en geven we tips om ervoor te zorgen dat jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnt. Want het hebben van een mooie website is mooi meegenomen, maar als niemand hem kan vinden, heb je er weinig aan.

“In 2023 wordt verwacht dat spraak gestuurde zoekopdrachten nog belangrijker zullen zijn voor SEO dan nu al het geval is. Dit komt omdat steeds meer mensen gebruik maken van slimme assistenten zoals Siri, Alexa en Google Assistant om zoekopdrachten uit te voeren. “

Wat is SEO precies?

SEO staat voor Search Engine Optimization en verwijst naar een reeks technieken die worden gebruikt om de zichtbaarheid van een website of blogpost in zoekmachines te verbeteren. Als je een seo-proof blogartikel wilt schrijven, moet je ervoor zorgen dat je in de basis de volgende SEO-richtlijnen volgt:

  1. Gebruik zoekwoorden: Zorg ervoor dat je zoekwoorden gebruikt die relevant zijn voor het artikel dat je schrijft. Gebruik ze in de titel, de koppen en natuurlijk in de inhoud van je artikel.
  2. Schrijf goede inhoud: Zorg ervoor dat de inhoud van het artikel waardevol is voor je lezers. Hoe beter je inhoud, hoe meer mensen ernaar zullen linken en hoe hoger je pagina in zoekresultaten zal verschijnen.
  3. Gebruik interne links: Link naar andere pagina’s op je website die relevant zijn voor je artikel. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen welke pagina’s nog meer relevant zijn. Het gevolg is een grotere kans op een verbeterde ranking.
  4. Gebruik afbeeldingen en video’s: Voeg afbeeldingen en video’s toe om de inhoud visueel aantrekkelijker te maken en om meer verkeer naar je site te trekken.
  5. Optimaliseer je meta-tags: Voeg een meta-titel en meta-beschrijving toe aan je artikel om zoekmachines te helpen begrijpen waarover het gaat.

Zoals je ziet heeft het optimaliseren van teksten dus niet alleen te maken met het schrijven van de tekst zelf. Om een artikel of tekst volledig te optimaliseren moet je rekening houden met allerlei aspecten die met SEO te maken hebben.

Wat gebeurt er als teksten niet worden geschreven op basis van SEO?

Als je teksten niet SEO-proof zijn, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de ranking en de zichtbaarheid van je website of blog in zoekmachines. Zoekmachines zoals Google gebruiken algoritmes om websites en blogartikelen te indexeren en te rangschikken op basis van relevantie en kwaliteit. Als je teksten niet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, kunnen deze algoritmes jouw website of blogartikel als minder relevant of van lagere kwaliteit beoordelen en daardoor een lagere ranking geven.

Dit kan leiden tot minder verkeer naar je website, minder lezers voor je blogartikelen en minder zichtbaarheid voor je content. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot minder kansen om nieuwe lezers te bereiken, minder links en shares van andere websites en een lager succes voor je online onderneming.

Het is daarom belangrijk om rekening te houden met SEO-richtlijnen en deze toe te passen bij het schrijven van je teksten om ervoor te zorgen dat je website of blogartikelen optimaal geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en daardoor beter zichtbaar en vindbaar zijn voor je doelgroep. Toch heeft SEO niet alleen met optimalisatie voor zoekmachines te maken. Sterker nog. In 2023 is het belangrijker om teksten te schrijven voor mensen!

Schrijven voor mensen of voor zoekmachines?

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het schrijven voor zoekmachines en het schrijven om mensen te overtuigen. In het verleden was het zo dat het schrijven van inhoud vooral gericht was op zoekmachines, wat leidde tot inhoud van lage kwaliteit met slechte gebruikerservaringen. Maar tegenwoordig is het schrijven van inhoud voor mensen én het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines belangrijker dan ooit tevoren.

Dit komt doordat zoekmachines steeds slimmer worden en in staat zijn om inhoud van hogere kwaliteit te herkennen. Als je inhoud schrijft die van hoge kwaliteit is en die gericht is op de behoeften van de websitebezoekers, dan zal dit waarschijnlijk resulteren in betere SEO-resultaten.

Dit betekent echter niet dat je enkel voor mensen moet schrijven en SEO volledig moet negeren. Het is nog steeds belangrijk om zoekwoorden te gebruiken in je inhoud en om de technische aspecten van SEO toe te passen om ervoor te zorgen dat zoekmachines je inhoud gemakkelijk kunnen vinden en begrijpen.

Het belangrijkste is om te schrijven voor de gebruikers en tegelijkertijd te zorgen dat de inhoud geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Op die manier kun je zorgen voor betere gebruikerservaringen, meer engagement en uiteindelijk betere SEO-resultaten.

Geen zin om zelf te schrijven?

Gelukkig hoeft dat ook niet! Sterker nog, als je niet goed bent in het schrijven van teksten of artikelen dan win je meer als je deze taak uitbesteed. Door het schrijven van teksten namelijk uit te besteden kun jij je als ondernemer richten op zaken die voor jou belangrijk en leuk zijn. En dat is waar wij om de hoek komen kijken. Bij Trusted Content Solutions werken wij dagelijks aan het schrijven van artikelen en teksten voor blogs, kennisbanken, landingspagina’s en zelfs social media campagnes.

Onze passie ligt bij het schrijven. We worden hier blij van en dat is terug te zien in onze teksten! Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op gebied van content creatie? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze diensten of boek direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jouw project(en) te bespreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish